Waarom direct starten met spraakgestuurd rapporteren?

Binnen de gezondheidszorg spelen rapportage en verslaglegging een cruciale rol. 

Het bijhouden van nauwkeurige en gedetailleerde patiëntendossiers is essentieel voor het leveren van hoogwaardige zorg, het waarborgen van de continuïteit van zorg en het voldoen aan wettelijke vereisten. 

Traditioneel rapporteren in de zorg heeft echter vaak te kampen met verschillende uitdagingen. Denk hierbij aan het tijdrovende handmatig invoeren van gegevens, vergeten informatie, fragmentatie van gegevens en gebrek aan standaardisatie. Dit zorgt ervoor dat er minder tijd en aandacht is voor de patiënt.

Gelukkig biedt spraakgestuurd rapporteren met de Medendo Assistent een innovatieve oplossing die deze uitdagingen aanpakt en zo de kwaliteit van de zorg verbetert. 

Zo zijn er een groot aantal voordelen te noemen voor het overstappen naar spraakgestuurd rapporteren. 

Allereerst is het gebruik maken van de app voor spraakgestuurd rapporteren eenvoudig en laagdrempelig. Met een intuïtieve interface en ondersteunende functies als handige templates, maakt de Medendo Assistent het rapportageproces gebruiksvriendelijk voor alle zorgverleners.

De app zorgt ervoor dat spraak direct omgezet wordt in tekst voor een efficiënte workflow en nauwkeurige rapportage terwijl de aandacht volledig naar de patiënt gaat. Het belangrijkste voordeel is dan ook de aanzienlijke tijdsbesparing voor zorgmedewerkers.

Het simpele feit dat praten sneller gaat dan typen resulteert in een besparing van meer dan de helft van de rapportagetijd. Dit betekent dat zorgmedewerkers meer tijd kunnen besteden aan directe zorgverlening.

De transcripts van de gesprekken kunnen direct en veilig verwerkt worden in EPD’s waardoor ze zonder overbodige handelingen opgenomen kunnen worden in het patiëntendossier. 

Benieuwd hoe je gemakkelijk kunt starten met spraakgestuurd rapporteren in jouw organisatie? Of wil je direct zelf aan de slag? Neem dan contact met ons of kijk alvast op www.medendo.com voor meer informatie.

Vorige
Vorige

Maatwerk bij spraakgestuurd rapporteren in de zorg? 

Volgende
Volgende

Spraakgestuurd rapporteren voor teamoverleg en meetings?