Burn-out in de zorg voorkomen met AI? 

In de zorg werken doe je niet omdat je zo ontzettend veel van administratie houdt. Toch zijn zorgverleners gemiddeld 40 procent van hun tijd kwijt aan administratie. Dat is een grote hap uit de beschikbare tijd voor patiënten.

Er zijn in de afgelopen jaren al een aantal initiatieven geweest om nodeloze regels te schrappen en de administratieve last te verlagen, maar de druk wordt niet alleen veroorzaakt door nodeloze regels.

Veel administratie is namelijk absoluut noodzakelijk. Handelingen, consulten, plannen, ze moeten allemaal vastgelegd worden. Dus zul je je ook moeten richten op het versimpelen en automatiseren van de administratieve taken. 

De administratieve druk is een serieus probleem in de Nederlandse zorg. Uit een peiling onder leden van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) komt naar voren dat in de laatste jaren meer en meer medisch specialisten met een burn-out zijn uitgevallen.

FMS ziet het groeiend aantal niet-medische taken als belangrijke oorzaak. In de peiling wijzen de specialisten met name op de toenemende administratielast, niet-efficiënte regelgeving en problemen met het elektronische patiëntendossier.

Je kiest voor een carrière in de zorg omdat je op medisch gebied iets wilt betekenen voor mensen. Hoe verder een zorgprofessional daarvan afraakt, des te minder werkplezier er is en des te groter de kans op een burn-out.

De Medendo Assistent biedt uitkomst met spraakgestuurd rapporteren door de combinatie van spraakherkenning en AI. 

Dankzij de spraaksoftware kan een zorgprofessional zich tijdens een consult volledig focussen op de patiënt en hoeft de zorgverlener ook naderhand niet de gegevens nogmaals in te voeren. Dat maakt zowel voor de zorgverlener als voor de patiënt een groot verschil.

Wil jij meer informatie over de Medendo Assistent? Of wil je de assistent testen binnen jouw organisatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Vorige
Vorige

Concrete toepassing van AI in de GGZ

Volgende
Volgende

Versterken van inclusiviteit in de zorg met AI?